Wie zijn wij?

Riksja fietstaxi de vervoering huren Woerden promotie reclame bruiloft trouwreportage becak pendeldienst taxi

De Vervoering is in 2003 met veel enthousiasme, plezier en motivatie opgericht door Jan Elzenga. Inmiddels toch wel dé fietstaxi-man van Nederland te noemen. Het bedrijf bestaat uit een groot aantal fietstaxi´'s en onze prachtige voertuigen hebben al geschitterd bij een scala aan evenementen. Onze klanten treden wij graag tegemoet met uitstekende service, klantgerichtheid en flexibiliteit.

 

In ons portfolio kunt u zien wat wij allemaal al hebben gedaan. We denken graag met u mee over hoe de fietstaxi´s een aanvulling kunnen vormen op úw evenement.


En de fietstaxi/becak?

De beçak is de oorspronkelijke naam voor de fietstaxi. Dit traditionele voertuig werd voor het eerst gebruikt in Jakarta in de jaren '40 en werd gezien als het icoon van Jakarta. Deze fietsen waren zó'n succes dat ze de jaren '70 verboden werden in de stadscentra omdat ze voor opstoppingen zouden zorgen, daarom zie je ze nu vooral in de buitenwijken. Ze zijn een wijdverbreid vervoersmiddel en worden ook gebruikt om goederen op te vervoeren.

 

Een beçak of fietstaxi is overigens het voertuig waarbij de fietser achterop zit, en het zitje voortduwt. Dit in tegenstelling tot de riksja, waarbij fietser voorop zit en het zitje achter zich aan trekt. De riksja wordt meer in India gebruikt. In Nederland kennen echter veel mensen het verschil niet en worden deze voertuigen over het algemeen riksja´s genoemd.

 

Ook andere Indonesische steden hebben beçaks, en per stad varieert de stijl. Tegenwoordig zijn er ook gemotoriseerde varianten. Buiten Indonesië, zijn voertuigen die lijken op de beçak ook in andere Aziatische landen te vinden. De beçaks die door ons worden aangeboden, zijn overigens allemaal authentiek Indonesisch. De wielkasten, eigenlijk de spatborden, zijn vaak uitbundig beschilderd met landschappen en meestal wordt daar ook de naam van de standplaats vermeld.